Sikkerhed og Jagtetik

Sikkerhed og Jagtetik


Udover det rent lovgivningsmæssige er der ved jagt også en hel det traditioner, hvor der igennem tiderne er opbygget moralske og etiske regler, for det at gå på jagt.


Med de stregne krav der i dag stilles til jægernes adfærd under udførsel af jagt, er det meget vigtigt at kende og efterleve disse etiske love, derfor er det også blevet en del af det stof der ingår i Jagttegnsprøven.


Vi går meget op i Jagtetik og moral, så fra første undervisningsdag, vil vi indfører dig i disse love, som du måske ikke lige frem kan blive straffet for at overtræde, men blive set lidt skævt til af andre jægereSikkerhed


Sikkerhed er en stor del af undervisningen både i den teoretiske del og ikke mindst i den praktiske del af undervisningen, såvel som ved jagtprøven.

Sikkerheden og ikke mindst ansvarligheden er vigtig når vi som jægere bevæger os ude i naturen, hvor der også er andre.

Derfor er det vigtigt, at du ikke mindst kender til lovgivningen på sikkerhedsområdet, men også til hvordan ammunition agere, når det blive skud af i et våben, eller hvordan projektil og hagl reager når det rammer forskellige overflader. Derfor fylder sikkerheden rigtig meget i jagttegnsundervisningen.


Hvis du ikke har styr på sikkerheden, går du ikke på jagt!!Tilbage til Kursusindhold